Delany

Afbeelding

In de zoektocht naar mijn blog top 10 heb ik gelet op de vormgeving maar ook de inhoud van de blog, dit omdat beide belangrijk zijn voor mij. Websites met interessante content maar een saai uiterlijk zijn al snel niet aantrekkelijk meer. Websites waar meerder disciplines in elkaar over vloeien vind ik het meest interessant, zoals online magazines of blogs met nieuw talent op alle gebieden van kunst.

 

1. http://www.nolayout.com/ – No Layout sprak mij niet alleen aan om de vormgeving maar ook door de content. De website is een soort online bibliotheek voor arty magazines. De vormgeving is heel simpel gehouden maar dat maakt het geheel kloppend.Voorheen was hun website heel onoverzichtelijk, tegenwoordig is het echt een aanrader.

2. http://www.theones2watch.com/ – The Ones 2 Watch valt het beste te beschrijven als een online “opslagplaats” voor nieuwe talenten in styling, fotografie en hair & make-up artists. De vormgeving van de website is simpel maar effectief en de inhoud maakt dat je er uren op rond kan neuzen.

3. http://fuckingyoung.es/category/exclusive/ – De vormgeving van deze website spreekt mij het meeste aan omdat je in een oogopslag kan zien waar de post over gaat en of het je interessant lijkt of niet. Verder is de content altijd up to date en laten ook zij nieuwe talenten aan bod komen.

4. http://www.notjustalabel.com/ – Het design van deze website is niet heel effectief, vrij onduidelijk. Dit doet afbreuk aan de website wat zonde is aangezien er veel interessante ontwerpen op te vinden zijn. Ook is het fijn dat de concepten van de producten door de designer zelf worden uitgelegd en bij de ontwerpen vermeld staan. Mijn interesse ligt qua inhoud dan ook het meest bij deze website.

5. http://thisisdaynight.com/issues – This is daynight magazine is nog een heel jong, opkomend magazine maar ondanks dat heeft hij wel een originele manier van het weergeven van de inhoud van het magazine. Als je op de cover klikt vouwt het magazine zich als het ware uit en ook kun je alle editorials apart bekijken en uitvergroten.

6. http://www.trendtablet.com/ – Deze website van Lidewij Edelkoort word niet erg vaak ge-update maar als het gebeurt staat er vaak interessante content op. Ook is het systeem van verder “scrollen” tussen de artikelen heel handig.

7. http://www.hedislimane.com/diary/ – Een portfolio website maar toch ook weer niet. Dit maakt Hedi Slimane’s website heel interessant. Dagelijkse updates en er kan ver terug gebladerd worden door Slimane’s werk.

8. http://jakandjil.com/ – Bekende blog, maar deze mag eigenlijk niet ontbreken dankzij zijn cleane en duidelijke opmaak. Het beeld spreekt voor zich dus er is geen tekst voor nodig.

9. http://www.cosstores.com/ – COS heeft sinds kort zijn site vernieuwd en persoonlijk vind ik de vormgeving erg geslaagd. Je kan zelf alle kanten op scrollen (links, rechts, boven, onder) en overal staat wel iets aan content.

10. http://www.dbltke.com/ – De content en vormgeving is niet bijzonder maar het idee achter de blog spreekt heel erg aan. Dbltke is eigenlijk een soort verzameling van beeld van de eigenaar, niet heel speciaal zou je denken maar het leuke is dat hij de muziek die hij maakt inspireert op deze beelden en ook deze muziek online zet.

Advertenties