Okkie

Afbeelding

 

Ik ben erg geïnspireerd door grafische vormen, urban culture, illustraties, quirky details ,kleur en vlakverdeling. Dit zie je ook terug in mijn top 10 sites. Bij mijn top 10 site’s heb ik gekeken naar content, maar ook naar de lay-out en vooral hoe de desbetreffende sites communiceren naar de lezer.

1. www.lostateminor.com

een oorspronkelijk Australische forecasting/trend site waarbij ik het vooral fijn vind  dat het zo overzichtelijk werkt, maar er toch grafisch verantwoord uitziet (inhoudelijk ook erg informatief)

 2. www.pikaland.com 

Een website over illustratie, waarbij ik de quirky details qua vormgeving perfect vind passen bij de inhoud van deze site.

3. www.wetheurban.com

site van een magazine wat betreft : art , design, fashion & music. Vormgeving is clean, maar toch duidelijk en past bij het imago van het magazine. Ook het logotje wat een gifje is voegt net iets extra’s toe.

4. http://thejuvenilia.com/

Een arty/photography site met een iets wat schilderachtige style waarbij vooral door middel van collagemateriaal en analoog werk het imago versterkt wordt. (erg illustratief)

5. http://fredbutlerstyle.com/

London-based designer (o.a. van props ) . Professioneel gedaan, waarbij ik hier vooral de intro met het rekenmachinetje en de barbieschoenen een toegevoegde waarde vind. ( het wordt gelijk een beleving)

6. http://www.patternpulp.com/

forecasting site waarbij de nadruk wordt gelegd op sfeerbeelden , prints, stoffen patronen en grafisch werk. vooral overzichtelijk en informatief.

7.http://www.sofidonuts.com/

blog over urbanculture, fijn is ook dat je in de categorieën kan kijken, vooral veel photography, 

8.http://designyoutrust.com/

vooral qua inhoud fijn, technology, design products

9.http://www.designboom.com/eng/

innovative design, architecture & technology, zo oogt de vormgeving ook. 

10.http://www.minieco.co.uk/

DIY site, waarbij makkelijk stap voor stap wordt uitgelegd hoe je bepaalde producten kunt creëren. Vooral grafisch leuk gedaan, dmv kadering en het gebruiken van vlakverdeling.

 

 

 

 

 

 

Advertenties