Marrit van Nattem

Hierbij tien blogs die mij inspireren.

http://osmahoo.blogspot.nl/

Blog van de kunstenaar Osma Harvilahti. Op z’n blog fotografeert hij wat hij tegen komt. Hij fotografeert zulke details of random dingen die de blog spannend en interessant maken.

Je weet niet waar, of waarom de foto is gemaakt, er staat alleen 1 titel boven de foto.

Dit blog vind ik zo interessant omdat hij juist die dingen vastlegt die iemand anders over zou slaan. Hij heeft een bepaalde kijk op dingen.

 

http://areaofinterest.com/

Blog van de kunstenaar Michael Chase. Hij maakt foto’s of kunstwerken die veel te maken hebben met texturen en vormen. Het is voor mij echt pure inspiratie. De blog is ook zo vormgegeven dat je ook puur beeld binnen krijgt. Hoe hij bepaalde dingen ziet en die vast legt trekt mij heel erg aan want ik probeer ook vaak juist die texturen en vormen te vangen. Later in zijn blog zie je dat hij ook zelf bezig is met installaties/patronen maken.

 

http://www.ignant.de/

Ignant is een duits inspiratie site. Alhoewel er werk op staat uit veel verschillende richtingen, vind ik dat er wel een duidelijk lijn in de blog zit. Ze maken wel een goede selectie, en die selectie spreekt mij erg aan. Naast beeld zit er 9 van de 10 keer ook een goed stuk tekst achter, wat sinds kort nu ook in het engels is. De verdieping van deze site zit goed.

 

http://www.wallpaper.com/

Blog van het magazine Wallpaper. Veel verschillende uitgangspunten. Ik vind het fijn om zo snel informatie binnen te krijgen en niet hoef te wachten op het magazine.

 

http://theselby.com/

Blog waar bij mensen thuis gefotografeerd wordt. Het heeft een hele kenmerkende stijl van fotograferen en de keuze van huizen is goed gekozen. Inspirerend om te zien hoe mensen leven en dat het niet gestyled is.

 

http://www.toxel.com/

Toxel is een blog die inspiratie post uit het gebied van design en technologie. Dat laatste vind ik erg interessant om naar te kijken. Zelf zoek ik niks in dat vakgebied, maar ik ben wel benieuwd hoe innovatief mensen zijn.

 

http://butdoesitfloat.com/index/

Dit blog laat veel werken uit de kunstsector zien. De selectie die zij maken spreekt mij erg aan en vind het interessant wat ze posten, ook omdat ik het niet snel ergens anders zal vinden.

 

http://theredlist.fr/

The Red List is een inspiratieblog met veel uiteenlopende onderwerpen. Wat ik zo goed hieraan vind is dat The Red List net iets anders kijkt naar het werk dan andere blogs. Ze vergelijken hier nieuw werk met oude kunstwerken om zo een ander perspectief aan kunstwerken te geven. Dit interesseert mij want je kijkt dan net iets verder dan het werkelijke beeld. Je kijkt ook beter.

 

http://www.theroadishome.com/

The Road is Home is een blog van de jonge fotograaf Nirrimi. Deze jonge vrouw, nu 19 jaren oud, fotografeert al sinds haar dertiende. Ze is snel opgeklommen en heeft al met vele bedrijven samen gewerkt. Haar stijl is heel hippie-achtig en straalt een enorme vrijheid uit. Haar foto’s zijn erg goed te herkennen. Ik vind persoonlijk haar foto’s mooi, maar wat mij echt boeit is haar verhaal. Daarom volg ik haar blog graag. Ze is net moeder geworden, en hoe zij in het leven staat is indrukwekkend. Ze maakt hele mooie beelden bij haar levensverhaal en ik vind het erg indrukwekkend.

 

http://www.designspotter.com/

Designspotter is een blog waar al het nieuwe van architectuur, design en interieur te vinden is. Wat dit blog onderscheid van al die andere zelfsoorten blogs, is dat de Designspotter meer is dan een normale blog. Zo kan je je bijvoorbeeld inschrijven voor de eventkalender waardoor je als eerste op de hoogte wordt gehouden. En het belangrijkste: Elk product dat op dit blog gepost wordt krijgt een profile. Daarom is de zoekfunctie hier echt enorm helpzaam en helpt het je om de bijbehorende informatie snel en makkelijk te vinden.

Aan de zoekfunctie heb ik erg veel gehad.

Advertenties