Sharinda Voermans

Mijn top 10, 10 sites.

Sites met van alles en nog wat, op deze sites word bijna elke dag wel wat nieuws gepost.

Designboom
Erg bekende site maar zelf vind ik het altijd nog fijn om er op te kijken, vooral omdat de posts van alle markten thuis zijn.

Elke dag komt er wel weer wat nieuws bij, dus ik het voor het vakgebied handig om te bekijken omdat het up to date is.

Vlamboyant
Op deze site kan je makkelijk op verschillende thema’s kijken. Wat aan deze site jammer is, is dat er niet dagelijks word bij gepost. Maar ik vind dat je hier wel specialere dingen op kunt vinden dan op een designboom.

Agency’s

Lundlund
Fotograven agency in Stockholm, Zweden. Goede fotograven en gevarieerd. Overzichtelijke site.

Adamsky
Ook een Zweeds bureau, deze site is ook overzichtelijk gemaakt. Wat ik beter vind aan deze site dat je in je begin scherm meteen een stuk werk van de ontwerper/fotograaf ziet. Zodat je sneller kan de mensen er uit kan halen die jou aanspreekt.

Sites met een mooi concept. Niet veel variatie maar door een news knopje of vele uploads is het toch elke keer weer verassend als je er naar kijkt.

Photo-michaelwolf
Site heeft een mooie binnenkomst. Zijn projecten zijn goed geordend en zijn overzichtelijk om doorheen te klikken, de site open ook met zijn laatste project. Zijn werk gaat erg over de mensen in het algemeen, hier kun je in het vakgebied veel inspiraties uit halen omdat hij dingen uit het gewone leven vergroot.

Dailythings
Verbeeld het dagelijkse nieuws in collages. Zo krijg je een mooi beeld van verschillende gebeurtenissen die in de krant zijn visueel mee, ipv dat je alles moet lezen. In het vakgebied is het belangrijk om met een beeld het juiste verhaal te vertellen. Vormgeving is simpel genoeg

Advancedstyle
Laat hippe vrouwen op leeftijd zien, een anders soort streetstyle, via foto en film. De vormgeving is niet mooi genoeg voor het idee, maar door de inhoud is het minder storend.

Wateenleven
Simpele schrijfstukken met genoeg fantasie. Een basic blog zoals bloggen ooit was. Deze verhaaltjes laten je weer even breder de wereld in kijken en maakt je vocabulaire kleurrijker.

Een speciaal vormgeving design.

Bunkerarquitectura
De site vind ik niet mooi, maar het ontwerp is wel nieuw en origineel. Architectuur bureau die laat al zijn werk in een cubes zien.

Stephenmallon
Fotograag die zijn werk in het hele scherm laat komen. Het is fijn dat de foto’s eindelijk een niet zo klein zijn met veel afleiding. Bij deze site staat 1 foto telkens in de belangstelling.

Advertenties