Michelle E (V2C) top 10

De tien websites die ik heb gekozen hebben enkele verbindingspunten. Overzichtelijkheid is een belangrijke overeenkomst bij het grootste gedeelte van de websites. Ook visuele aantrekkelijkheid door middel van afbeeldingen speelt mee. Hiermee zijn er enkele die de afbeeldingen op een bijna schoolse manier gebruiken (recht naast en onder elkaar), maar ook websites die spelen met grootte en plaats van de afbeeldingen. Ook ironie en soms wat mysterie zijn termen die bij mij te binnen schieten als ik naar enkele websites kijk in mijn lijst. Zelfspot of juist weinig beeld van iets krijgen zorgt er voor dat het blijft hangen en je er met andere ogen naar kijkt.

1. www.kesselskramer.com
Er wordt veel gebruik gemaakt van zelfspot en mysterie. Als je de website vernieuwt, krijg je weer een andere pagina (met ander onderwerp en andere vormgeving). Het enige consequente aan de website zijn de contactgegevens.

2. www.designboom.com
Overzichtelijke website, waar heel makkelijk doorheen te bladeren is. Het is verfrissend simpel.

3. www.timwalkerphotography.com
Ironische intro (met tikkeltje zelfspot). Hierdoor heb je al een vertrouwder gevoel bij de fotograaf.
Website is daarna overzichtelijk en clean. Het werk zelf is al druk zat.

4. www.monki.com
Makkelijk doorheen te scrollen. De afbeeldingen onder Monki tv bijvoorbeeld geven een sfeer, maar geen doorslaggevende informatie weg. De online shop is fijn en overzichtelijk, met schoolse manier van afbeeldingen presenteren.

5. www.jamesworthy.nl
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende fonts. Overzichtelijke website, waar je heel fijn doorheen bladert. Laat wat mysterie zien door niet alles over de schrijver prijs te geven.

6. www.ijm2.nl
Op de home page is het jammer van de lelijke Facebook-link, maar het scrollen door de projecten waarbij de foto’s allerlei verschillende groottes en posities hebben werkt goed.

7. www.kristoffersundin.se
Werkt fijn dat je door de afbeeldingen moet ‘bladeren’, je moet ze letterlijk wegslepen om bij de volgende te komen. Het wekt nieuwsgierigheid op.

8. www.designspiration.net
Volle website. Afbeeldingen spreken voor zich en linken naar verdere informatie. Er is geen poespas.

9. www.eugeniorecuenco.com
Kleine thumbnails van de series, niet de standaard één afbeelding of titel die naar een serie leidt. Rustige achtergrond, ondersteunt het werk.

10. www.juliapott.com
Simpele website, erg overzichtelijk.

Advertenties