Coco Ammerlaan

10 websites

De websites verschillen allemaal van inhoud maar zijn vooral websites van ontwerpers, magazines en studio s. De top 10 bestaat vooral uit websites die ik op hun eigen manier een interessante beweging vind hebben. Op elke site word er op een andere manier interesse gewekt voor de artikelen of berichten die erop geplaatst zijn. En word je er op een andere manier doorheen geleid.

  1. http://www.princelauder.com/louderdesigns/

 

 

 

 

 

 

Het is een site waar voornamelijk mixed media collage s te zien zijn en illustratie. De plaatjes worden pas gekleurd als je er met je muis op staat en dan gaat de beweging naar de zijkant want ik vaak een interessanter beeld vind geven dan als je gewoon naar beneden scrolled.

2.  http://www.lovemagazine.com/

 

 

 

 

 

 

Het is de webstie van lovemagazine wat het meest opvalt is dat er filmpjes als achtergrond te zien zijn, en de filmpjes gaan ook altijd over wat er op dat moment te zien is in het magazine en wat er gebeurd.

3.  http://www.interviewmagazine.com/#_

 

 

 

 

 

 

Wat erg interessant is aan de vormgeving van deze website is dat de kopjes blijven in beeld staan tot je door de inhoud gescrolled bent waarna er automatisch verder gescrolled word naar een ander kopje.

4.  http://www.lotie.com/

 

 

 

 

 

 

Ze is een illustratrice en website is een grote illustratie, een tekening waarin ze de kopjes van haar website heeft verwerkt.

5.  http://www.patternity.co.uk/

 

 

 

 

 

 

Het is een website van een studio. Wat ik er erg interessant aan vind is dat de prints en plaatjes die ze posten altijd linken aan wat er al gepost is. Op die manier is er een duidelijke ontwikkeling te zien in de plaatjes. En verder staat er gewoon veel inspiratie op en is alles ook nog onderverdeel in onderwerpen voor als je snel iets wil opzoeken.

6.  http://shimellandmadden.com/#

 

 

 

 

 

 

Het is een website van een sieradenmerk, momenteel word de website verbouwd maar de foto ‘s die op de achtergrond staan zijn nog wel te zien. Vooral de manier waarop de foto ‘s zijn gespiegeld en in elkaar overlopen spreekt mij erg aan.

7.  http://www.carlkleiner.com/

 

 

 

 

 

 

Wat hier vooral opvalt is dat je er zelf voor kan kiezen hoe je de website bekijkt, door te kiezen in wat voor kaders je de afbeeldingen wil bekijken.

8.  http://www.confettisystem.com

 

 

 

 

 

 

Op deze website vind ik het eveneens interessant hoe je door de website beweegd.

9.  http://www.landonmetz.com

 

 

 

 

 

 

Hierbij moet je eerst door een grote foto van een van de werken van de kunstenaar klikken om op de site komen. Daardoor is er gelijk een duidelijke sfeer van zijn werk zichtbaar.

10. http://cocopit.biz/

 

 

 

 

 

 

Dit is een site van een illustratrice, ze heeft er voor gekozen al haar afbeeldingen eerst in zwart wit te tonen en pas als je ze aanklikt zie je hoe ze er eigenlijk uitzien. Zo ontstaat er een mooi geheel op de beginpagina.

Advertenties