Wencke Nilsson

De generatie van nu laat zich niet meer alleen sturen door wat er in de media gebeurd. Ieder kiest zijn of haar eigen route van interesses en belangen. De hoeveelheid aan aanbod kan overweldigend zijn. Want er zijn zoveel keuzes om te maken. Genoeg mensen hebben graag wat sturing in hun leven, wat betreft het maken van die keuzes.  Er is geen goed of fout.

Heel informatief en wereldveranderende info hierboven. Dit zal vast geen uitkomst zijn, maar hier een lijst van websites die mij aanspreken. Misschien maakt dat de keuzes in het leven wel wat makkelijker.

http://wearefuckingawesome.org

WAFA is een collectief van kunstenaars waar je kunt genieten van verschillende werken. De kunstenaars maken veel collages.

http://mimmistaaf.com

Deze chick komt uit Zweden en studeert nog steeds. Maar daarnaast heeft ze het bereikt om haar eigen bedrijf te hebben waar ze meubels pimpt. Mimmi Staaf heeft een goed gevoel voor kleur en sfeer in een ruimte.

http://factoryfifteen.com

Je denkt bijna dat je een echt filmpje bekijkt als je op deze site kijkt. Maar het blijkt allemaal geanimeerd te zijn. Heerlijke fantasie, duistere filmpjes.

http://www.nicolemartens.nl/

Nicole Martens weet wel hoe ze een interessante site moet bouwen. Haar werk is ook nog eens top. Er ontstaat een soort samenhang met haar werk en lay-out van de site. Martens weet de grens van kunst en commercieel werk goed op te zoeken.

http://www.rawcolor.nl/welcome/

Twee kunstenaars, een fotograaf en een grafisch ontwerper, die weten hoe ze hun krachten kunnen bundelen. Daniera en Christoph zorgen samen voor fijne simpele werken. Kleur en natuur zijn leidend.

http://butdoesitfloat.com

Er is maar een ding wat je bij deze site kunt doen. Scrollen totdat je erbij neervalt. Heerlijk om te doen met een kopje thee erbij.

http://www.peterbilak.com

Meneer Bilak is een grafisch ontwerper en daar is hij trots op. De website is grafisch en nog eens grafisch. Hij weet zijn kwaliteit door te voeren tot het uiterste en waarom niet?

http://matthieuthouvenot.com

Wat ik leuk vind aan deze site is de speelsheid van de lay-out. Verfijnde illustraties die je naar een onderwerp leidt.

http://www.thomasrousset.com/

Thomas Rousset weet wel hoe je een vervreemde compositie kan creëren. Een mooie homepage heeft de website. Ik vind het fijn dat als je met je muis over het werk beweegt er beeld tevoorschijn komt.
Wat een geheel vormt voor deze sites is de speelsheid in de vormgeving, het werk of allebei. Dat spreekt mij aan. Verfijnd en toch ook verfrissend, net zoals een blikje cola.

Advertenties