Eefje Wittebol 3VC – 0833631

Afbeelding

Bij de sites heb ik vooral gekeken naar de overzichtelijkheid, de verzameling collage-achtige manier van presenteren. En de verschillende onderwerpen met veel verschillende soorten bronnen, maar wel gefocust op 1 onderwerp.

http://dustmagazine.com/blog/

Wat ik vet vind aan Dust is dat je een all over van afbeeldingen hebt die je ook nog door kan scrollen naar beneden. Op het moment dat je op de foto staat komt er informatie in beeld, en als je die aanklikt zie je de hele serie. Het is overzichtelijk en duidelijk.

http://designspiration.net/

Bij deze site heb je dezelfde overzichtelijkheid, alleen het is allemaal wat minimaler, de afbeeldingen verschillen van grootte. Wat wel jammer is, is dat als je er op staat dat je het aantal likes ziet en geen verdere informatie.

http://www.boy-london.com/photo.php

Bij Boy-London heb je een heel duidelijk overzicht (beetje hetzelfde soort als Dust) van diverse sfeerbeelden die allemaal direct of indirect aan het merk gekoppeld kunnen worden. Wat ik hier interessant aan is, is vooral de manier van verschillende beelden die dan toch weer communiceren met elkaar. Op een bepaalde manier word het door de verschillen in kwaliteiten in de fotografie, een persoonlijker verhaal over het merk vertellen.

http://blog.benblood.com/

Benblood is een blog waar een fotograaf foto’s post over koppels, aan de ene kant heet zoetsappig maar het is wel heel verhalend en persoonlijk. De layout vind ik niet echt boeiend maar het voyeuristische gevoel is interessant.

http://www.terrysdiary.com/

Bij Terrysdairy merk je dat hij elke week iemand anders onder de aandacht brengt, elke persoon word gefotografeerd op een manier dat het heel dicht op de huid is. Het persoonlijke speelt een grote rol. Het is ook iets wat heel chronologisch is en echt een verhaal verteld van zijn leven, waar je gewoon even doorheen scrolt.

http://www.vice.com/nl

Vice is een site die heel veel verschillende onderwerpen op de site aanbied, de site vind ik heel overzichtelijk en je kan van het ene platform naar de andere klikken. De onderwerpen die aan bod komen bij de Vice zijn zo bizar maar ook die persoonlijkheid van “de te normale of juist de hele rare mens” komt meer naar boven.

http://wadmag.com/

Wad is best wel vergelijkbaar met vice alleen wad is kwalitatief wel beter als de vice. De duidelijkheid en overzichtelijkheid komen wel overeen met elkaar. De keuze in verschillende onderwerpen.

 

http://minimalblogs.tumblr.com/

Minimal blogs is een overzicht van blogs, ik vind het goed aan deze blog dat die alfabetisch is geordend en dat je in een shot een overzicht van de blog hebt. De minimale vormgeving en poëtische beelden en no-nonsense lettertype.

http://ilovefakemagazine.blogspot.nl/

Ilovefake is een blog die vooral filmpjes een beelden uit magazines laat zien, deze blog is heel eenzijdig qua onderwerp. Maar de posts komen uit vele verschillende bronnen. De vormgeving is wel heel simpel, en spreekt mij niet aan.

http://miktorenmolf.nl/?nav=51

Miktorenmolf is een site waarvan ik de lay out heel vet vind. Verschillende losstaande onderwerpen die op een collage-achtige manier samenvallen. Overdonderd door beeld maar het past uiteindelijk wel bij elkaar.

 

Advertenties