Jasper Kroket

TIPS

 

Het internet barst bijna uit zijn voegen zoveel informatie is er te vinden. Hier mijn top 8 websites die nooit vervelen. Origineel, inspireerden, maar vooral goed in wat ze doen. Van een interessant magazine, tot een wat vreemde Tumblr. Alles komt aan bod.

 

FANTASTIC MAN

http://www.fantasticman.com/

De site van Fantastic Man doet nogal minimalistisch aan. In tegenstelling tot andere websites van magazines is er niet heel veel op vinden. Elke dag komt er een nieuw artikel online, waarin ze iets aanprijzen. Onder het kopje ‘Recomandation’ lees je de ene dag over waar je de lekkerste biefstuk kan eten en de dag erna waar ze het zachtste kasjmier verkopen. Voor de rest is de content eenvoudig en blijft vrijwel gelijk.

 

BUTT MAGAZINE

http://www.buttmagazine.com/

Net als Fantastic Man is ook BUTT afkomstig van de Nederlandse geniën Gert Jonkers en Job van Bennekom. Met het dit cultblad wouden ze een statement maken tegen de homoscene van dat moment. In elk blad stonden gespierde mannen met enorme geslachtsdelen, terwijl je deze tijdens het uitgaan nauwelijks tegen kwam. Het idee was om een blad te maken, dat de homoscene realistisch weergaf. Geen photoshop en mannen van alle leeftijden. Inmiddels is het blad gestopt en gaat het online verder.

 

BRIEF MAGAZINE

http://www.briefmagazine.com/

Het is onduidelijk wie of wat Brief Magazine precies doet. Op de site staan zo’n 10 afbeelding die als je nogmaals op het logo klikt weer veranderen. Het lijkt een grote database aan afbeelding die mij enorm inspireren. Verwacht veel naakt gecombineerd met astronauten en protheses.

 

HEDI SLIMANE DIARY

http://www.hedislimane.com/diary/

Na zijn doorbrak als hoofdontwerper van Dior Homme houdt hij het na een paar jaar voor gezien. Hij gaat fotograferen en volgt bandjes in LA, Brighton en Parijs en legt ze vast. Omdat hij echt met ze mee tourt zijn de foto’s een stuk intiemer dan de persfoto’s die meestal ronddwalen op internet. Altijd zwart/wit en met hoog contrast. Nu hij weet terugkeert naar de mode als opvolger van Stefano Pilati bij (Yves) Saint Laurent wordt zijn diary helaas een stuk minder vaak geüpdate.

 

THE SELBY

http://theselby.com/

Inmiddels zijn er verschillende sites te vinden die de interieur smaak van creatievellingen vastleggen, maar Todd Selby was een van de eerste. Inmiddels is er ook een boek uit, maar ook op zijn website kun je uren scrollen door inspirerende interieurs.

 

DAZED DIGITAL

http://www.dazeddigital.com/

De website van Dazed and Confused is een verlenging van het tijdschrift. Korte stukjes tekst met foto’s over nieuwe muziek, mode en kunst. Mooi vormgegeven en een interessante selectie aan onderwerpen. Via de Twitter blijf je ook op de hoogte wat er verschijnt op de website.

 

THE FASHIONISTO

http://thefashionisto.com/

Bijna alle editorials uit de Fashion magazines verschijnen op The Fashionisto. Inmiddels uitgegroeid tot een database aan editorials. Voor de shoots uit de vrouwelijke bladen kun je terecht op zusje; Fashion Gone Rogue.

 

JAK AND JIL

http://jakandjil.com/

Tommy Ton, het brein achter Jak and Jil weet hoe hij modevolk in beeld moet brengen. Zonder te poseren, maar op weg naar shows fotografeert hij de laatste collecties op editors, bloggers en andere modemensen. De layout is simpel en laat het werk echt tot zijn recht komen.

 

Advertenties