Liza Koch

Hieronder zie  je de 10 blogs die ik tot nu toe het meest interessant vind. Sommige blogs gaan wat meer over de inhoud, anderen gaan weer meer over het uiterlijk.

 

http://experimentwithnature.com/

Experimentwithnature is een blog waar je voornamelijk interessante en inspirerende onderwerpen vindt die betrekking hebben op aspecten uit het dagelijks leven. Wat ik leuk vind aan deze site is dat je er ook minidocumentaires kunt vinden en interviews met personen. In de blog wordt handwerk enorm aangemoedigd. Ook vind ik de posts duidelijk en overzichtelijk door de kleine symbooltjes en de uitleg er meteen achter.

 

http://mocoloco.com/

Een andere blog die ik overzichtelijk vind is mocoloco. Ze richten zich voornamelijk op interieur, kunst en design. De verschillende onderdelen zijn opgedeeld in verschillende kleuren. In de post zie je rechtsboven een klein bolletje met de kleur van het onderdeel. Dit maakt het heel overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

 

http://inhabitat.com/

Inhabitat is ook een blog die zich voornamelijk richt op design. Bij deze blog ligt de nadruk op de toekomst van het design. Je ziet vernieuwende technologie en materialen. Een slimme en duurzame toekomst staat centraal bij deze blog. Ook hierbij is de blog onderverdeeld in verschillende onderwerpen zodat je specifieker kunt zoeken.

 

http://www.designboom.com/eng/

Als je een onderwerp aan klikt bij designboom krijg je meteen een indruk van de verschillende projecten, met een korte uitleg eronder. Zo weet je precies waar het over gaat. Als je het onderdeel interessant vindt kun je erop klikken en dan krijg je de uitgebreide versie te zien.

 

http://www.thecoolhunter.co.uk/

The coolhunter is een van de meest gelezen cultuur en designsites. Wat ik leuk vind aan de site is dat hij heel divers is. Je hebt niet alleen architectuur en design maar ook fashion en muziek. Het uiterlijk van de site spreekt me niet zo erg aan.

 

http://designspiration.net/

Wat ik bij designspiration leuk vind is dat je ook onderdelen hebt als logo’s en bussinesscards. Het is heel divers maar wel gericht op het design. Omdat de post zijn gerangschikt naast en onder elkaar krijg je meteen een moodboard idee. Het is heel visueel zonder al teveel uitleg.

 

http://www.lifeiscarbon.com/

Life is carbon is een scandinavische blog gericht op art, design en fashion. De blog wordt bijgehouden door designers, fotograven schrijvers etc. De site is heel minimalistisch en scandinavisch opgebouwd. Wat mij persoonlijk wel aanspreekt.

 

http://fjellby.blogspot.nl/

Fjellby is ook een blog die zich voornamelijk richt op Scandinavië en dan vooral op Noorwegen. Je ziet een combinatie van de natuur uit Noorwegen en het stedelijke leven in een stad. Fjell betekent bergen en By betekend stad. Het is voornamelijk in het Noors geschreven, soms met een Engelse vertaling eronder. Dus je kunt niet alles begrijpen.

 

http://www.stopstealingmylook.com/blog/

Ik vind de manier van presenteren bij stopstealingmylook interessant. De verschillende onderdelen waar je op kunt klikken zijn nog te zien in de achtergrond. Bij de site scroll je gewoon naar beneden.

 

 

http://magazine1.suitupordie.com/

Bij deze site vind ik de manier van scrollen heel interessant. Het is net alsof je een bladzijde omslaat.

 

Advertenties