Michelle Verheijen

Tijdens de top 10 selectie heb ik vooral gekeken naar de content van de site en de manier van ordening. Dus hoe er dingen gecategoriseerd worden. Het is best een opgave om 10 “ goede” sites te vinden wat betreft beleving en inhoud. Er is tegenwoordig zoveel te vinden op het web dat het lijkt alsof je naar een speld in de hooiberg zoekt. Daarom vind ik het erg belangrijk hoe websites zich presenteren en dat het duidelijk overkomt!

 

http://karolinayork.tumblr.com: / prints / Karolina York een print studio gevestigd in Sydney. Ik vind haar  manier van zoeken naar prints erg goed. Ze geeft naar mijn idee goede referentiebeelden naar de prints toe.

http://www.patternity.co.uk/: / prints / Patternity het woord zegt het al allemaal prints, het leuke aan deze blog vind ik de diversiteit aan beelden.

http://color-collective.blogspot.nl/: / kleurenkaart / Hele fijn blog als het gaat over kleur. Juist nu er kleuren bij de beelden staan afgebeeld. Krijg het een heel goed gevoel voor kleur en vorm.

http://www.yatzer.com/ / forecasting / Yatzer is een internationale community die gespecialiseerd is in beeldende vormgeving. Het fijne aan deze site is dat alle disciplines apart gecategoriseerd zijn en dat de site ook te volgen is via de Iphone app. Zo blijf je overal up to date.

http://www.stylepark.com/ / architectuur / interieur / Stylepark gericht op architectuur en interieur. Ik vind de site mooi vormgegeven omdat de onderwerpen groot zijn weergeven. Ook vind ik het leuk net als bij yatzer dat er ook een app bij is waardoor je de site altijd meeneemt in je “smartphone”.

http://www.nsmbl.nl/: / lifestyle / een blog die zich bezig houd met uiteenlopende lifestyle onderwerpen. De onderwerpen lezen lekker weg en wat ik ook goed vind is dat elk onderwerp onder aparte tabjes te vinden is.

http://theselby.com/: / interieur / “Iedereen” kent de Selby een interieurblog om bij iemand binnen te gluren. Het leuke van dit gegeven vind ik dat je echt een kijkje krijgt bij iemand zijn “persoonlijke” interieur. Hierdoor krijg je veel inspiratie.

http://areaofinterest.com/ / kunstenaar /kunstenaar Michael Chase een geboren dessin ontwerper vind ik. Zijn werk is lekker kleurrijk en gelaagd werk. Elke keer neemt hij een thema en werkt dit dan uit. Ook zijn manier van presentatie vind ik erg fijn. Een eenvoudige lay-out zodat de beelden goed in beeld komen.

 

Vormgeving:

http://www.maartenspruyt.com/exhibitions.htm / stylist / Maarten spruyt stylist op het gebied van tentoonstellingen. Ik vind de opmaak van deze site erg tof! De pagina begint met zwarte wit beelden maar als je er met de muis opstaat kleur het beeld, daardoor krijgt het voor mij een extra dynamiek.

http://www.surfacemag.com/ / magazine /  Dit is de website voor het magazine Surface. Ze laten zien diverse diciplines als: mode, design, architecture en art. Wat ik leuk vind aan deze website is dat de begin foto’s worden weergegeven als een soort flipbook.

http://www.markmawson.com/  / fotografie / Mark Mawson gespecialiseerd fotograaf in onderwater beelden. Zijn manier van presenteren vind ik erg prettig als een soort diashow laat hij één voor één de beelden zien. Waardoor de aandacht alleen naar dat ene beeld gaat.

 

Advertenties