Nikki van Aperen

In mijn top 10 heb ik vooral gekeken naar de inhoud van de website. De vormgeving van een website vind ik zelf niet zo heel erg belangrijk. Het belangrijkste vind ik de content van de website. Mijn top 10 heb ik op basis van dit gegeven samengesteld. 

 

Lettertojane.com is een onafhankelijk kunstmagazine, opgezet door Tim Moore. Dit online magazine geeft kunstenaars een platform om hun persoonlijke en creatieve werk te delen. Dit is een site waar ik urenlang doorheen kan scrollen en continu geïnspireerd word door alle mooie beelden die langskomen op de site.

Twentytenmagazine.nl is de website van het Nederlandse fashion magazine TwentyTen. Met de oprichting van dit tijdschrift wilde de oprichters niet de wereld veranderen, ze wilde simpelweg een virtuele expositieruimte voor hun fashion fotografie. Het fijne aan deze website is dat je online een kijkje kunt nemen in het tijdschrift. Het gehele tijdschrift is dus op de site digitaal te bekijken.

Hungertv.com is de site van het tijdschrift The Hunger. Dit is een tweejaarlijks tijdschrift, opgericht door fotograaf en uitgever, Rankin. The hunger biedt een nieuw platform voor compromisloze zelfexpressie, innovatie en ontdekking. Het tijdschrift werkt met zowel ervaren als opkomende talenten in de kunst en mode. Daarnaast is The Hunger continu op zoek naar culturele progressie en culturele onderscheiding. De website van het tijdschrift is gelijkertijd gelanceerd met het tijdschrift. De website focust zich vooral op video, fashion-films, interviews en behind the scène fragmenten. Deze website is een uitstekende ondersteuning voor  het tijdschrift.

 

Theredlist.fr mag zeker niet ontbreken in deze top 10. Met meer dan 100.000 afbeeldingen, is deze site een rijkdom aan afbeeldingen. Het is tevens een showcase voor kunstenaars, want credits en bronnen worden altijd vermeld. Op theredlist.com word je ondergedompeld in een wereld fotografie, film, beeldende kunst en mode.

De blog van Pia Jane Bijkerk is een fijne combinatie van stilevens, interieur en food. Op haar blog zien we vooral esthetisch mooie beelden. De vormgeving is vrij simpel. Geen poespas. De focus ligt echt op de beelden.

Honestlywtf.com is een site opgericht door Erica Chan Coffman en Lauren Kolodny. Samen bundelden ze hun krachten en hebben honestlywtf.com opgezet. Een site waar inspirerende beelden voorbij schieten.

 

Judy Aldridge is het creatieve brein achter de blog atlantishome.com. Op deze blog laat ze haar bezoekers een kijkje nemen in haar leven. Ze blogt vooral over interieur, mode en eten. Haar eigen excentrieke smaak zien we terug in alle beelden die ze op haar blog post. Hiermee onderscheid ze zich van een hele groep andere bloggers. De vormgeving van de website is simpel, maar in haar foto’s komt wel heel goed haar stijl naar voren.

Jane Aldridge is de dochter van Judy Aldrigde en heeft tevens een eigen blog, Seaofshoes.typepad.com. Dochter Jane begon haar blog als een hobby, maar is sindsdien uitgegroeid tot een smaakmaker in de modewereld. Haar site is een foto-dagboek, waarin het vooral draait om mode. Ook haar stijl komt heel duidelijk naar voren in haar blog, doordat ze voornamelijk zichzelf laat fotograferen.

 

Theroadishome.com is een van mijn favoriete websites van dit moment. Het is de website van een jonge moeder die blogt over haar familie. De ondertitel van de site is ook The dairy of a young wonderlisting familie. Voorheen was het een blog dat ze zelf bijhield tijdens de reizen die maakte. Sinds de geboorte van haar dochter is ze meer gaan focussen op haar familie en dat zien we ook terug in de foto’s die ze post. Haar achtergrond als fotograaf zien we terug op haar blog.

 

Brookeshaden.com is de website van fotografe Brooke Shaden. Ze is ooit begonnen met het maken van zelfportretten, om een volledige controle over haar beelden te hebben. Vandaag de dag is ze nog steeds bezig met het maken van zelfportretten. De zelfportretten zijn echter niet autobiografisch, maar zijn voor haar een manier om zichzelf in een wereld te plaatsten waarin zij wenst te kunnen leven. Brookeshaden.com laat werk zien van een niet-alledaagse fotografe die op haar manier een nieuwe wereld wilt creëren.

 

 

http://www.atlantishome.com/

http://seaofshoes.typepad.com

http://honestlywtf.com

http://www.hungertv.com/

http://www.theroadishome.com

http://www.brookeshaden.com/

http://theredlist.fr/

http://www.twentytenmagazine.nl

http://blog.piajanebijkerk.com/WordPress/

http://lettertojane.com/

Advertenties