Sanne Verhoeven

In deze tijd van velen tumblrs en blogs met dezelfde layouts en de crtl c, ctrl v mentaliteit, is de jacht op de unieke vormgeving op het wereld wijde web begonnen.

Afbeelding

Direct komt de site van de kunstenaar Lukas Schneeberger bij mij naar boven drijven. Over hemzelf is vrij wenig te vinden, zowel op zijn site maar ook op het verdere web. De mysterieuse site laat een stapeling van My Chaos’ zien, die bestaat uit tekeningen, fotografie, beeldbewerkingen en schilderijen, alles rondom het thema: ‘Good luck trying to be prettier than me.’ Toegevoegde waarde is dat je de afbeeldingen kunt slepen naar waar je wilt.

http://lukasschneeberger.com/

Afbeelding

De New Yorkse kunstenares Landon Metz kiest er voor om haar website te openen met een beeldvullend werk. Dit werkt krachtig en de sfeer van haar werk is direct duidelijk voor de kijker. Ook de rest van de vormgeving is clean en duidelijk.

http://www.landonmetz.com/

Afbeelding

Het Duitse architecten bureau Hamburger Dupfammatter heeft ook mooi hun werk geintegreerd in de achtergrond van de website. Erg mooi ook hoe de beelden in elkaar overvloeien.

http://www.hamburgerdupfammatter.ch/

Afbeelding

Nederlands ontwerpster Nicole Martens verwart de kijker op haar website met een overload aan beeld. Toch zorgt het voor een vernieuwende kijk. Ook past de vormgeving erg bij haar eigen werk wat gaat over een grafisch, kunst en ontwerp. Over hoe je informatie uitdagend en creatief kunt structureren. Over chaos en structuur. Zo stelt ze zelf ook: “Verandering is goed, in het bijzonder wanneer het de gebruiker en het publiek confronteert; het houdt ze scherp.”

http://www.nicolemartens.nl/

Afbeelding

Iemand die ook goed zijn eigen werk weet te koppelen aan de vormgeving van zijn site is Christian Hersche. Hij is een Zwitserse modestudent die studeert aan de Academy of Art and Design in Basel aan het Institute for Fashion Design. Zijn website heeft een bijzondere vorm van presenteren doordat wij op de voor en achtergrond een mix zien van zijn werk. Fotografie, tekeningen en kledingontwerp lopen in elkaar over als een collage.

http://christianhersche.com/

 

Afbeelding

Om de volgende site te openen moet men eerst een ‘SECRET PASSWORD ENTEREN’ voordat je de wereld van Mirandy July mag betreden. Hierdoor ontstaat een exclusieve, geheimzinnige sfeer die je daarnaast ook met een glimlach de website van Mirandy doet openen.

http://mirandajuly.com/

 

Nog een website van Mirandy July die je aan het lachen maakt is ‘No one belongs here more than you’ wat de kunstenares maakte bij haar gelijknamige boek. De hele website is gemaakt op een gaspit of de bovenkant van de koelkast.

http://noonebelongsheremorethanyou.com/

Een website die ik al heel lang af en toe volg is: Nobody Here. De website creeert een vaag doolhof door gedachtenspinsels van een onbekende auteur. De site is oneindig en je kunt doorklikken op allerlei bewegende links of teksten totdat je hand lam wordt.

http://www.nobodyhere.com/

In de serie onbegrijpelijk en misterieus past ook zeker de kunstenares Pipilotti Rist. Haar website zit vol special effects, flash en handgeschreven teksten of zelfgemaakte afbeeldingen. Oftewel: een groots avontuur.

http://www.pipilottirist.net/

Laatste site die ik verfrissend vind kwa vormgeving is die van Anthony Zinonos, freelance collage illustrator die woont in Noorwegen.

http://www.anthonyzinonos.com/

Advertenties