Sanne Visser

 

 

 

 

 

Hier is mijn voorlopige top tien van de websites of blogs. Dit kan in loop van tijd zeker veranderen, aangezien er steeds weer nieuwe bijkomen en we hier erg mee bezig zijn.

Bij sommige van de onderstaande websites gaat het vooral om de inhoud, waarvan ik de stijl van deze persoon of bedrijf erg interessant vind, wat de site daardoor ook beter maakt. Zij hebben het dan ook erg eenvoudig en simpel gehouden, wat rust geeft en duidelijkheid.

 

 

http://www.juanfranciscocasas.com/

Hierbij vind ik vooral de layout van de entering van de website mooi. Een uitvergroot beeld waarmee gelijk duidelijk is waar diegene voor staat. Het geeft meteen een sfeer.

http://haw-lin.com/

Dit is een tumblr achtige website wat oneindig doorgaat in puur alleen plaatjes. Het is minimaal en strak neergezet en voelt fijn om door heen te scrollen.

Een vergelijkbare site is http://reform.lt/

http://www.glamcult.com/

Glamcult heeft te maken met verschillende thema’s en disciplines. Dit weten ze via de website heel netjes neer te zetten, waarop duidelijk is aangegeven dat het gaat om fashion, music, art en film. Er zijn overal thumbnails bijgezet die horizontaal scrollen. Het is erg overzichtelijk en geeft gelijk weer wat voor beelden ze laten zien.

http://www.mmparis.com/

M/m paris is een grafisch bedrijf die een mysterieuze sfeer achter laat via de website. Ze laten vooral tekst zien, zonder te veel ‘poes pas’. De sfeer die ze uitstralen is urbaan, simpel, duidelijk en ‘jongensachtig’.

http://www.maartenalexander.com/

Deze site van een freelance fotograaf is wederom heel minimalistisch maar dat maakt het nieuwsgierig om erop te klikken en te kijken wat het inhoud. Het is strak, duidelijk.

http://www.maisonmartinmargiela.com/

Persoonlijk houd ik niet van het bedrijf zelf maar de terughoudende en mysterieuze sfeer die ze uitstralen en willen bereiken trekt me wel. Zij hebben er nog een extra ding aan toegevoegd door op hun site verschillende vensters te laten zien, waardoor het lijkt alsof er veel venster op je eigen computer zijn geopend. Dit vind ik erg origineel, alleen niet overzichtelijk en duidelijk. Dat mis ik wel.

dazeddigital.com

hier vind ik de inhoud en de layout beide interessant. Ze richten zich op meerdere vlakke en maken thumbnails waardoor het duidelijk is waar je op kan klikken. Dit is een site waar je ook bij kan doorscrollen, wat ‘oneindig’ doorgaat.

http://pamelalovenyc.com/

Het oogt in eerste opzicht een beetje truttig, maar het idee dat het ‘echt’ lijkt met oude ingescande documenten en plaatjes en dingetjes maakt het meer interactief met de kijker. Er zit veel detail in en dat is ook waar zij zelf voor staat. De sfeer komt gelijk over, alleen handig is het niet echt.

http://www.sandrinepagnoux.com/

Voor iemand die zijn werk of portfolio wil laten zien is dit een fijne site. De inhoud van Sandrine vind ik heel mooi en geeft een duidelijk beeld waar ze voor staat. Door het horizontaal scrollen geeft het een verhalend beeld, wat fijn is voor de kijker.

http://tankmagazine.com/

Hier ging het vooral om de lay out, wanneer je de pagina opent komt er eerst een foto waarop een lap tekst met titels verschijnt. het is ziet er erg spannend uit, alleen praktisch is het niet want het verloopt allemaal erg langzaam. het effect wanneer je op een titel klikt is origineel, want het vouwt zich helemaal uit.

Advertenties