Elisa Meijs

Een top tien samenstellen van sites die ik graag bezoek valt niet helemaal mee. Er zijn zo veel inspirerende sites en blogs welke ik dagelijks op kijk en welke mij weten te inspireren en mij weer enthousiast maken zelf beeld te creëren. Ik vind het fijn om te kijken naar het werk van een fotograaf die heel erg haar eigen stijl heeft, maar ook om te kijken naar een site welke meer op een blog lijkt, en waar ze steeds de nieuwste trends posten.

 

Acne Magazine vind ik een heerlijk magazine om af en toe door heen te bladeren. Ik ben echt fan van de fotoshoots die hier altijd in staan! Veel van hun shoots wordt dan ook geschoten door mijn favoriete fotograaf Daniel Jackson. Het magazine heeft altijd een onderwerp wat ze heel sterk doorvoeren in het magazine, dat maakt t magazine ook conceptueel erg sterk. Daarnaast halen ze altijd een stukje geschiedenis, cultuurinformatie van nu en achtergrondinformatie er bij wat tevens erg leerzaam is. De fotoshoots zijn erg onderscheidend en afwisselend. Heel fijn!

http://acnepaper.com/

 

Frame. Zelf wil ik mij dus meer gaan specialiseren op het gebied van public space, interieur architectuur, design en vormgeving in het algeheel. Frame is een magazine die voor mij heel vooruitstrevend overkomt. Er staat bijna nooit informatie in dat ik al eerder ergens heb gezien en ze focussen zich ook voornamelijk op de bijzondere projecten. Er is altijd iets te vinden over fijne nieuwe projecten, ik ontdek nieuwe architecten die ik interessant vind en je krijgt goede achtergrondinformatie. Het is een hoogstaand magazine en voor mij is dit hét magazine op gebied van (interieur) architectuur! Op hun homepage zie je continu beelden van wisselende projecten welke je aan kunt klikken voor achtergrond informatie. Zo heb je een snel overzicht van de nieuwe dingen die zij onder de aandacht willen brengen.

http://www.frameweb.com/

 

Lost & Found magazine ben ik ooit eens tegengekomen en viel me gelijk op door haar fijne, tikje rauwe uitstraling. Het magazine weet een toegevoegde waarde te geven door in haar magazine gebruik te maken van bewegend beeld, heel verassend en fijn! Daarnaast vind ik het overzichtelijk, ordelijk en divers. Je hebt het magazine, een streetstyle en een blog. In het magazine staan fijne en zeer verschillende fotoshoots afgewisseld met leuke artikelen. Terwijl ik normaliter niet zo van streetstyles hou, vind ik deze altijd wel fijn even door te kijken. Het blog is heel fijn door de relevante informatie. Er worden veel leuke plekjes gepost om eens te bezoeken. Heerlijke site om af en toe eens op te kijken voor inspiratie en om info voor leuke plekjes vandaan te halen.

http://www.lostandfoundmagazine.com/

 

Trend tablet is waarschijnlijk voor alle lifestylers wel bekend, toch heb ik deze uitgekozen omdat ik t voor een lifestyler een toonaangevende site vind om af en toe even op te kijken. De site is fijn overzichtelijk. Lidewij Edelkoort heeft heel handig de trends per kopje gepost welke horizontaal voorbij komen. Je kunt er dus lekker door heen bladeren en komt vanzelf weer bij t begin. Wanneer je een ‘trend’ aanklikt kom je op de pagina waarna je naar beneden kunt scrollen. De artikelen zijn fijn afgewisseld door sterk beeld en tekst. De site is heel ‘clean’ maar spreekt toch.

http://www.trendtablet.com/

 

Elizaveta Porodina is een russisch meisje wat Psychologie in Duitsland studeerd maar zich nu voornamelijk bezig houdt met fotografie. Haar pschologie achtergrond is van grote invloed op haar foto’s, door de manier hoe zei kijkt naar de wereld. Ik vind haar foto’s fantastisch door de perfectie die er lijkt te zijn en de droombeelden waar je je in lijkt te wanen.

Ik vind de foto’s zeer interessant door het gebruik van licht, de compositie en de menselijke rol in het beeld. Haar foto’s uiten een gevoel van verlangen.

De site zelf vind ik best handig, maar simpel opgebouwd. Shoots zijn horizontaal te zien wat ik voor een portfolio site altijd wel fijn vind. Wanneer je de volgende shoot wilt bewonderen scroll je naar beneden of klik je in de navigatiebalk, erg overzichtelijk dus!

http://www.porodina.net/

 

Hoewel ik zelf niet veel met fotografie bezig ben, ben ik dol op fotografen! Daarom is gup ook een magazine wat heerlijk is om af en toe door te bladeren. Je doet er inspiratie op en t is een hele fijne manier nieuwe fotografen te ontdekken! De site is overzichtelijk en makkelijk door te bladeren. Je ziet snel wat je een interessante fotograaf vind en kunt dan gelijk makkelijk dat portfolio doorbladeren. Naast de portfolio’s besteden ze goed aandacht aan de fotograaf zelf en zijn of haar verhaal. Er zijn dan ook allerlei interviews te lezen welke achtergrondinformatie over de fotograaf verteld. Daarnaast is er een heel fijn overzicht van allerlei foto-exposities die er te bewonderen zijn.

http://www.gupmagazine.com/

 

Tim Walker is een van mijn favoriete stylisten, en was echt mijn held. Zijn foto’s zijn zo perfect uitgemeten en doordacht. Zijn concept staat, en je lijkt je helemaal in een droomwereld te wanen. Bewondering voor iemand die zo’n surrealistisch beeld met fotografie weet te bereiken. Ik ben gefascineerd door dromen en elke keer weer lijkt hij een beeld weer te geven wat zo uit een droom had kunnen komen.

Zijn site daarentegen is heel rustig, bij t saaie af. Misschien wel goed en overzichtelijk voor de nogal ‘drukke’ beelden die hij heeft. Maar van mij hadden ze de site wel iets ‘specialer’ mogen vormgeven.

http://timwalkerphotography.com/

 

Trendland, ook zo’n heerlijke site waar van alles te vinden is over, fashion, muziek, cultuur, fotografie, kunst, design en nog meer! Het is een fijn vormgegeven site, waar de highlights van alle disciplines op de homepage staan, dus lekker makkelijk aan te klikken. Dan is er nog een duidelijk navigatieblokje waar je één van je interessegebieden aan kan klikken. Heerlijke site die je veel nieuws brengt over wat er gaande is om ons heen op alle gebieden.

http://trendland.com/

 

NotCot is een site waar echt van alles te vinden is. Het zijn allemaal soort blogs over architectuur, design, fashion, eten, technische dingetjes of reizen. Qua vormgeving misschien een beetje identiteitloos, maar qua content heerlijk om door heen te bladeren en nieuwe dingen te ontdekken. Ik voeg deze site toe omdat t een fijne manier is om aan nieuwe informatie of fijn beeldmateriaal te komen en t voor een lifestyler lekker is om hier door te bladeren omdat het met cultuur te maken heeft en erg breed is qua interessegebieden.

http://www.notcot.com/

 

Dezeen, bij iedereen wel bekend, maar voor mij een van mijn favoriete sites. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in architectuur en design. Op de site worden dagelijks weer nieuwe verassende beelden gepost. De site zelf is een beetje bij t saaie af, maar het draait hier echt om de berichten en de designs die worden gepost welke vaak wel erg interessant zijn. Echt een pagina om voor de content op te kijken, de vormgeving is dus niet bijzonder.

http://www.dezeen.com/

 

 

 

 

Advertenties