Design as idea, as idea – Yvonne de Jong

Design as idea, as idea. Afgeleid van de uitspraak ‘art as idea, as idea’, een uitspraak van Joseph Kosuth, een conceptueel kunstenaar uit de jaren ’60. Het houdt in dat het idee of concept achter een kunstwerk, het kunstwerk zelf is.

Deze blog is van een jonge designer. Zijn naam, net als het land waar hij vandaan komt, wil hij niet vertellen om redelijk anoniem te blijven. Wel vertelt deze minimalistische product designer dat hij 26 jaar is. Ook dat hij interesse heeft in conceptuele kunst, materiaal experimenten, vreemde dieren en herwaardering.

Deze blog is voor hem een archief. Een archief waarbij hij onder andere op zoek gaat naar witte texturen in zijn huisje van 100m2. Het is een zoektocht om alle producten om zich heen te herwaarderen. Daarnaast fotografeert hij zijn mislukte experimenten. Omdat de mislukking of fouten in een experiment soms hele goede nieuwe dingen kunnen brengen.

Om een beter beeld van deze ontwerper te krijgen, fotografeert hij maandelijks zijn bureau vanaf de bovenkant. Niet op een vaste dag, gewoon wanneer het goed voelt.

Deze blog richt zich dus niet specifiek op een doelgroep, omdat dat niet belangrijk is voor deze ontwerper.

Advertenties