Top 10 Noëlla Minnee

Hierbij een top 10 van websites waar ik persoonlijk heel enthousiast over ben! Ik moet eerlijk bekennen dat ik doorgaans meer met vormgeving heb dan met inhoud. Ik ben nou eenmaal meer een vormgever/beeldenmaker ben dan een conceptbedenker. Bij het zien van een mooi/origineel vormgegeven website word ik altijd heel blij, maar tegelijkertijd kan ik er dan ook van balen dat ik zelf de techniek van het webdesignen nog niet voldoende onder de knie heb om ook zoiets moois te kunnen creëren.

1. The portfolio of Neil Judges

Afbeelding

Een portfoliowebsite van een Spaanse ontwerper/illustrator. Dit is echt originaliteit, humor en prachtige vormgeving ten top! Je navigeert door de website door op je toetsenbord-pijltje naar beneden te drukken. Het ‘karikatuurtje’ in onderbroek valt als het ware naar beneden (omdat jij op je pijl drukt) in een telkens andere setting, waarin hij telkens een ander pakje aan krijgt. Elke setting stelt weer een apart menu voor (about me/portfolio/contact enz.) Heel leuk bedacht!

2. HKI – Hellohikimori

Een prachtige flash website van een design studio in Parijs. Meestal houd ik niet zo van fullscreen flash websites, maar deze vind erg mooi vormgegeven en vooral erg compleet en overzichtelijk. Je hoeft niet te zoeken naar knoppen en de beschrijvingen van een project kun je d.m.v. een simpele mouseover onder in het scherm terugvinden. Deze site vind ik echt een groot voorbeeld van webdesign waar ik jaloers op kan worden! Het enige nadeel is, is dat bij een trage internetverbinding de site wat sneller zal vastlopen.

3. Djeco

Afbeelding

Super schattig! Djeco is een bedrijf dat speelgoed ontwerpt en hun website vind ik heel bijzonder. Hier moet vast heel veel werk in gezeten hebben! Je navigeert door de website met het verschuiven van je muis, en ook hier kom je, door middel van een geïllustreerd karaktertje, per menu steeds in een andere wereld/setting. Wanneer je klikt op een willekeurig menu, vliegt het karaktertje als een soort superman door de lucht naar een andere omgeving. Je kunt in het beginscherm zelfs de kleuren zelf aanpassen van de boompjes en de wolken die je ziet. Ik vind de stijl van de website geweldig, maar vooral het feit dat er tot in de kleinste details is nagedacht over de vormgeving spreekt mij erg aan.

4. Playtend

Afbeelding

Afbeelding

Dit is een firma die hele leuke en leerzame apps ontwikkelt voor kinderen. Ook hier spreekt de vormgeving en originaliteit van de website mij heel erg aan. Als je op de website komt, zie je de bovenkant van het hoofd van een schattig, blauw monster. De content van de website staat als het ware allemaal in zijn mond, dus hoe meer je naar beneden scrollt, hoe meer de mond van het monster dicht gaat. Zeer creatief bedacht en het past ook zeker bij de inhoud van de website!

5. Marc Johns – Serious Drawings

Afbeelding

Deze man heeft echt gortdroge humor welke hij in zijn illustraties aan het publiek bekend maakt. De manier waarop hij alles extreem letterlijk benadert, maakt het juist zo grappig. In een interview met Marc Johns las ik dat hij op zoek gaat naar de eerlijkheid, naar de humor in de bizarre situaties die hij tegenkomt in gesprekken, het openbaar vervoer, op het internet, in films en op tv. Persoonlijk vind ik dat hij daar in slaagt. Juist door de helderheid en simpelheid van zijn tekeningen komt gevoel voor humor en creatieve kijk op de wereld zeer goed naar voren. Genieten, vind ik! Ik vind het heerlijk om af en toe is even lekker door zijn illustraties te scrollen. Er zijn zelfs heel veel mensen die tattoo’s van zijn werk op hun lichaam hebben laten zetten. Op zijn site heeft hij hier speciaal een aparte categorie aan gewijd.

6. Jaco Haasbroek

Afbeelding
Mountain Biking

Jaco Haasbroek, een designer uit Zuid-Afrika is een van mijn grootste inspiratiebronnen. Hij maakt illustraties, speelgoed, posters en andere creaties. Zijn stijl is fantastisch! Zijn eenvoudige illustraties kunnen tóch zoveel zeggen. Ze zijn minimaal, maar heel gevat. Zijn inspiratie haalt hij uit alledaagse dingen en situaties, waar hij vervolgens een andere betekenis aan geeft. Ook hij neemt de dingen af en toe heel letterlijk, wat zijn werk heel humoristisch maakt (zoals de illustratie hierboven).

7. NSMBL

Waarschijnlijk een bekende website, maar ik vind hem echt heel fijn! NSMBL (ook wel Ensemble) is een online magazine voor vrouwen. De  artikelen gaan over verschillende onderwerpen: Van mode en beautytips tot het laatste nieuws op het gebied van kunst, interieur, evenementen, recepten, liefde & sex, reizen en werk & carriere. Voor ieder wat wils dus. De artikelen op de website zijn vlot geschreven en vaak ook interessant. De menu’s zijn bovendien goed onderverdeeld in verschillende sub-onderwerpen via een een dropdown. Erg fijne website als je geïnspireerd wilt raken!

8. Froot

Froot is je dagelijkse portie webvitaminen. Het is het zusje van NSMBL (ook een Nederlands initiatief), maar dan niet speciaal op vrouwen gericht. De redactie van Froot doet haar best om op zoek de gaan naar bijzondere content, welke op een simpele en overzichtelijke manier word gepresenteerd aan het publiek. “Froot verzamelt dagelijks de parels van het web”, dus elke dag worden er nieuwe ‘froots’/artikelen geplaatst die over van alles kunnen gaan! De posts zijn altijd boeiend en het is dan ook een verslavende website. Je blijft refreshen!

9. Stationary Style

Grafisch ontwerp, de richting waarin ik mij graag zou specialiseren. Stationary Style is een website met een groot aanbod aan inspirerend grafisch werk. De website zelf is zeer gebruiksvriendelijk en heel minimalistisch. Je kunt gemakkelijk filteren op bepaalde categorieën en ook op de projecten/ontwerpen die het meest gewaardeerd zijn door de bezoekers. Het fijne aan Stationary Style is dat het geheel reclame-vrij is en bovendien hoef je niet, net zoals bij andere blogs, eerst door 100 pagina’s te klikken eer je iets tegenkomt wat je aanspreekt. Omdat de site ad-free is, zie je dus meer van wat je wil zien en minder van wat je juist niet wil zien.

10. Stumbleupon

Dit is werkelijk een geweldige uitvinding! Stumbleupon is een gespecialiseerde zoekmachine die je helpt om talloze websites te vinden aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren. Je vindt de leukste en interessantste websites met 1 druk op de zogenaamde ‘stumble’ knop. Bij elke klik op deze knop, word je geleid naar een nieuwe website in de StumbleUpon-database. De selectie is niet geheel willekeurig, want tijdens het registratieproces word er naar je interessegebieden gevraagd. Er is zelfs een StumbleUpon app voor Android en iOs, zodat je ook op je telefoon kunt “Stumblen”. Een klein minpuntje is dat de site nog weleens in herhaling wil vallen, maar dat nemen we maar voor lief. Het is een uitstekende website voor een paar uurtjes lui, online vermaak.

Advertenties