BLOG JORIN KOERS

Sietze Visser is een voetballer die er niet in is geslaagd om van zijn hobby, zijn beroep te maken. In eerste instantie leek alles te gaan zoals hij had gehoopt, maar op het laatste moment is deze droom in het water gevallen. Hierdoor kwam voetbal op een lager pitje te staan, en ging hij andere interesses ontwikkelen. Hier ontwikkelde hij een voorliefde voor analoge fotografie.
Toen hij van plan was om het voetbal weer een beetje op te pakken, kwam hij in aanraking met de amateur-tak van de sport. Hij had dit alleen als klein jongetje meegemaakt, maar vertrok al op jonge leeftijd naar een professionele club waar de glitter en glamour hoog in het vaandel stonden. Geld, auto’s en voetbalvrouwen zijn de dingen die tegenwoordig erg belangrijk zijn geworden binnen het professionele voetbal.
Bij de amateur verenigingen is hier totaal geen sprake van, en toen hij weer voor het eerst vertoefde op de amateurvelden, werd hij geraakt door de charme van het amateurvoetbal. Niks geen glitter en glamour, maar hard werken in de modder. Dit is voetbal! De troosteloosheid en soms zelfs verlatenheid van de sportparken werd een obsessie voor hem. Dit symboliseert voor hem de sport zoals het bedoelt is; een volkssport.

Op zijn blog wil hij de schoonheid en de charme van deze amateuristische, troosteloze, soms klungelige en verlaten sportparken laten zien, omdat deze dingen de essentie symboliseren van hoe volgens hem de sport bedoelt is; een volkssport.

www.cargocollective.com/sietzevisser

Advertenties