10 sites Sheila Pinas

NR 1 WIA collections. http://www.wiacollections.com/

W.I.A is a kleding merk uit Spanje. De shoots die waarin zij de kleding tonen zijn niet zo editoral maar de kleding zelf is uniek. Het merk zelf is niet alleen een kledinglijn maar een lifestyle die je moet voelen. Wia post regelmatig op facebook beelden die je laat zien hoe je een WIA lifestyle kan leven met een titel erboven WIA zingt, wia speelt, WIA kijkt tv etc. Al je hedendaagse gebruiksvoorwerpen kunnen een WIA gehalte hebben, al is het je tosti apparaat die en parelmoer glansje heeft of je toestenbord die verchroomd is. Alles kan op een WIA manier benaderd worden.

 

 

 

 

NR 2. http://www.nadialeecohen.com

De portfolio site van Nadia Lee bekijk ik regelmatig omdat haar beelden zo inspirerend zijn. Haar beeld is op en top tot in de puntjes gestyleerd en alles klopt. Haar gebruik van ruimte, styling en de modellen is zo geniaal in scene gezet. Haar beeld is vaak een overdreven greep uit het Amerikaanse cultuur en herkenbaar.

 

NR3. http://www.thesupersuper.com

Deze website is van de SuperSuper magazine. Dit is een relatief nieuw tijdschrift uit London. Op de site kun je zien wat voor shoots zij in het nieuwe nummer publiceren, maar ook intervieuws met stylisten, kunstenaar, fenomenen etc. Dit blad is een underground subculturen clash lifestyle blad en gebruiken daarom ook meer onbekende fotografen en stylisten. Talenten die nog  als aanstormend talent beschouwd moeten worden. De artikels bevatten kwesties die er in een underground scene van een bepaalde subcultuur speelt.

 

NR4. http://mynameissanderdekker.tumblr.com/

Een docent tipte mij over deze fotograaf. Hij zei “ Deze gast doet lekker provoceren daar hou jij wel van” En inderdaad het werk van Sander Dekker bevalt mij wel. Hij maakt rauwe beelden met veel naakt. Simpel recept voor een geslaagd beeld vind ik.

 

NR5. http://sagasig.tumblr.com/

Een Tumblr van een fotografe waarvan het werk ook in Super Super magazine te zien is.

Op haar tumblr zie je inspiratie beelden van haar maar er staat ook eigen werk op. Interssant om te zien hoe zij haar inspiratie gebruik voor haar eigen werk en de vergelijkenissen tussen haar eigen beeld en haar inspiratiebeeld. Ik vind het vaak leuker om een tumblr van een professional te volgen dan haar eigen werk op een portfolio site. Zo kun je zien wat een fotograag intregeert en bezighoudt.

 

NR 6. http://www.meatclothing.co.uk/

Mooi latex is niet sletterig. Deze kledinglijn heeft voor mij het imago van een latex pakje verfijnd. De kleding van Meat is speels, sexy en sletterig op een positieve manier. De Founder van Meat beschrijft ook op deze site dat zij het woord “Slut” als een compliment ziet. Volgens haar is een Slut een zelfverzekerde vrouw met een gezond libodo. Daar is toch niets verkeerd mee? De kleding wordt in kleurrijke shoots en filmpjes gepresenteerd en er wordt vertoond welke celebs er in deze creaties rondlopen. Ook heeft Meat verschillende lijnen zoals de Barbie lijn die ik geweldig vindt. Lekker roze met paars en natuurlijk strak.

 

NR 7. http://bloodyguts.tumblr.com/

Het interessante leventje van Brooke Candy moet natuurlijk vastgelegd worden. Deze underground stijlicoon heeft door haar eigenaardige stijl en levenstijl behoorlijke faam bereikt. Zij is zo bewust “fout” en dat maakt haar juist mooi. Ellenlange nagels met verschillende dessins erop, roze/blauwe nepvlechten op haar witte bol, lekker classy in de camera kijken en vooral schaars gekleed rondrennen in hotelkamers.

 

NR 8. http://www.louiebanks.com

De editorials van Louie Banks kun je bewonderen in magazines zoals: Super Super, I.D, Duff en Idol. Op deze site kun je lekker door zijn werk heen scrollen. De glamour shoots met een tikkeltje naakt bevatten een soort vervreemding. Die combinatie maakt zijn werk uniek en kermerkend.

 

NR 9. http://www.sickymagazine.com

Doordat ik op de blog van Vice vaak de naam sicky magazine tegenkwam, ben ik deze website gaan bekijken. Ik kende sicky magazine nog niet en weet nog steeds niet waar het te verkrijgen is waar het blad vandaan komt etc. De site lijkt ook op een tumblr met alleen beeld maar dat met onderschrift. Handig omdat je dan nieuwe namen tegenkomt. Sicky magazine’s beelden zijn vaak in scene gezette streetstyle shoots.

 

NR 10. http://www.vasilisaforbes.co.uk

Fotografie gepaard met illustratie. Vasilisa forbes fotografeerd niet alleen modellen maar vaak ook natuur dat later bewerkt wordt waardoor er een nieuw beeld ontstaat.

Op deze site zie je dan ook veel verschillend werk. Inspirerend om te zien wat er allemaal met beeldbewerking bereikt kan worden.

Advertenties